The frozen stick

januari 3 Av Joakim Berndes

Nyårsafton och en vacker solnedgång. Mitt på isen ligger en pinne som någon har slängt ut och nu är den fångad och publicerad.

Mycket nöje!

// Fotograf Joakim Berndes
”Lumine captis – Capture the light”

 

Text & länk från Wikipedia.

Stendörrens naturreservat är ett naturreservat i Nyköpings kommun, vid Södermanlandskusten norr om Nyköping. Området blev naturreservat 1972 för att säkerställa möjligheter för ett rörligt friluftsliv i den sörmländska skärgården.

Reservatet består dels av ett fastlandsområde med lättillgängliga, närliggande öar samt av skärgården kring fiskarhemmanet Grisskär. På fastlandet, vid Aspnäset, ligger ett naturum med utställningar och evenemang. Byggnaden är ritad av arkitekt SAR/MSA Per Liedner i form av en fiskgjuse.

Naturreservatet ingår i det Europeiska nätverket (Natura 2000) för värdefulla naturområden.[1]