Sjöboden

januari 9 Av Joakim Berndes

Sjöboden ute vid Stendörrens naturreservat. Fångat med Canon 50D och min Samyang 14/2,8 och efterbearbetning i Lightroom 3.6

Mycket nöje!

// Fotograf Joakim Berndes
”Lumine captis – Capture the light”

 

Text & länk till Wikipedia.

Stendörrens naturreservat är ett naturreservat i Nyköpings kommun, vid Södermanlandskusten norr om Nyköping. Området blev naturreservat 1972 för att säkerställa möjligheter för ett rörligt friluftsliv i den sörmländska skärgården.

Reservatet består dels av ett fastlandsområde med lättillgängliga, närliggande öar samt av skärgården kring fiskarhemmanet Grisskär. På fastlandet, vid Aspnäset, ligger ett naturum med utställningar och evenemang. Byggnaden är ritad av arkitekt SAR/MSA Per Liedner i form av en fiskgjuse.

Naturreservatet ingår i det Europeiska nätverket (Natura 2000) för värdefulla naturområden.[1]