Det känns ofattbart att Magnus inte längre finns med oss. Jag träffade honom första gången 2009 då Akta Huvudet projektet hade sitt pilotår och börja arbeta med Magnus och Unga KRIS i april från Stockholm och pendlade tillfälligt till Uppsala för träffar och avstämning med koordinatorn. Vi träffades lite på möten och andra projektträffar i och med arbetet med Akta Huvudet. Senare blev jag IT ansvarig på KRIS Riksförbund och träffade Magnus nästa varje gång han var nere med sina medlemmar från Uppsala i Stockholm. Oftast med ett leende och oftast kom han för sent in på kontoret och skrattade över att han var lite sen. Men det för att han väntade på sina medlemmar. Dom var alltid viktiga för honom, och han såg alltid till att dom fick följa med.

Vi reste till Vitryssland tillsammans där vi fick många härliga stunder och skratt ihop. När vi var i Italien så såg vi Johannes dricka espresso för första gången och hela foajén undrade vad han gjorde när skratten ekade.

Ja, många härliga minnen har jag från dig Magnus och jag kommer alltid att minnas dig som en varm och snäll människa som oftast tänkte på alla andra än dig själv.

Varför kom du inte för sent upp till himlen också?

Vila i frid min vän.

// Fotograf Joakim Berndes
”Lumine captis – Capture the light”

 

Allt material är skyddat enligt upphovsrättslagen!

Kommentarer

Tack så oändligt mycket för din fin bilder på Magnus!

Och verkligen tack för den fina bilden som vi kunde ha på begravningen!
Den var för oss på prickn Magnus, med sin fina ögon, med glimten i ögat, med tatueringen av sin ögonsten på armen…

Verkligen Tack!!!

Maria. Det var det minsta jag kunde göra. Det var en jättefin begravning och det var ett fint avsked på en fin människa. Blev rörd när jag såg förstoringen bredvid kistan, det var så jag också kände honom.

// Joakim

Underbara Magnus ”Bullen” Andersson! Jag har gråtit och jag har tänt ljus och bett till Gud för dig. Så konstigt att du är borta. Fick förmånen att träffa dig i många olika sammanhang och arbeta med dig både när du var innanför och utanför murarna. Du gjorde en resa som är värd all respekt. Vet ej hur ditt liv såg ut sista tiden men vet att du Älskade din dotter och att du Älskade arbetet med att hjälpa unga människor att göra förändringar i livet. Du har betytt mycket för mig och för många andra. Ditt liv gav hopp och mod till andra. Nu får jag be för lilla Sasha i stället, som kan vara stolt över sin pappa som gjorde något stort här på jorden, många har honom att tacka för sina liv. All kärlek till Sasha, andra närstående samt till alla som kämpar vidare med KRIS! Lycka till./Ann-Sofie Spetz fd frivårdsinspektör, behandlingschef och numera familjehemskonsult.

Ja nu verkar det helt kört i botten med KRIS Uppsala. De som tog över hade nog inte samma förmåga att få folket att komma. Undrar vad som hände men det verkar ganska tyst

Håller med er, Magnus var en jättefin kille. Men vad händer nu med hans verk KRIS, uppsala?? Är det fullständigt kört i botten? Under Magnus ledning var det alltid fullt med rörelse och aktiviteter, men nu verkar en annan anda.

Träffade Magnus som 15 åring första gången och då var vi allt annat än vänner (kaxiga skitar båda 2) men det utvecklades till en rolig gemenskap och vänskap då vi senare blev grannar och busade och umgicks ihop, saknar min roliga och snälla vän/granne som alltid hade nära till skratt med sina lysande ljusblåa ögon. Vila i frid min vän…

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.