Fotomässan 2012

november 27 Av Joakim Berndes

Årets höjdpunkt har avslutats och nu börjar alla landa efter alla intryck. I helgen så var det den årliga Fotomässan i Älvsjö och jag besökte den på fredag, första dagen av 3 som mässan är öppen. Det var inte så mycket människor, så jag fick möjlighet att prata med många utställare och besökare som tur var. Fick höra och se lite filmer från lördagen att det var enormt mycket folk. Calle RosenqvistKamera & Bild fick jag träffa en kortis. De gör en fantastisk tidning och Calle är numera chefsredaktör. Kul att får träffa honom IRL också. Niklas JohanssonScandinavian Photo var jag och pratade lite med. Han var den första i Stockholm som utbildade mig inom fotografering, och jag hoppas det blir fler gånger. Passade på att köpte en ny Canon 50mm f1,4 av honom också. Min gamla trotjänare (50/1,8) har gått i graven tyvärr. Men denna känns robustare än min gamla. Vid Canons monter pratade jag med några säljare om vad som skulle passa mig bäst när jag byter upp mig till en fullformatare. Canon 5D Mark III eller 6D? Alla var eniga, Canon 6D. Så det blir en sådan som kommer att ligga i min kameraväska i framtiden. Mycket fin kamera, ser fram emot lite tester och mer info så snart den släpps i december.

Jag hade en fantastisk dag. Mikael (min mörkerums mentor och gode vän) hade med sig Liza och vi traskade runt bland stora montrar och fotoutställningar en hel dag och insöp allt som hade med fotografering att göra. Underbart!

Här är några bilder från min Samyang 85mm som satt på tills jag fick tag på den nya gluggen.

Mycket nöje!

// Fotograf Joakim Berndes
”Lumine captis – Capture the light”