De lyckligt lottade

juni 5 Av Joakim Berndes

Mitt i lunchrusningen satt det många åhörare på Scandic Malmen i Stockholm denna juni dag för att se och lyssna till releasen av en mycket omtalad bok. ”De lyckligt lottade” Och framme vid podiet stod det några kända personer som ville dela med sig av sin historia och sina kopplingar till ”De lyckligt lottade” Jag var där och fångade detta på bild för tidningen Vägen UT och i höst kommer ett uppslag med några av dessa bilder.

Mycket nöje!

// Fotograf Joakim Berndes
”Lumine captis – Capture the light”

Vilka är de lyckligt lottade?

De som överlevt ett missbruk? De som lärt sig leva med sin beroendesjukdom? De som aldrig drabbats? De som fick ett bra vårdprogram beviljat av socialtjänsten eller sin arbetsgivare? Myrorna?

Boken och projektet de De lyckligt lottade vill uppmärksamma att Minnesotamodellen, som introducerades i Sverige för 30 år sedan, har bidragit till att många människor rest sig ur misär, övervunnit besatthet och funnit tacksamhet över att de är de lyckligt lottade.

Vi i SCAA och Unga KRIS är själva sådana personer. Vi vet att det går att bryta med missbruk och beroenden. Vi vägrar ansluta oss till uppgivenhetens linje. Därför är boken nu skriven och därför tänker vi i projektform sprida kunskap och hopp.

Medverkande:
– Jan Henrik Swahn och Bjarne Selin, som skrivit boken
– Annika Östberg, som satt fängslad 27 år i USA
– Lasse Lesand, ICA-handlare
– Elisabeth Sundqvist, läkare och engagerad i SCAA
– Anders Eriksson, ordf i Unga KRIS
– Catrine Näsmark, konstnär, som målat konstverket på omslaget
– Harry Månsus, Djupare liv

Har du frågor är du välkommen att maila till info@delyckligtlottade.se.

http://www.delyckligtlottade.se/