Frans Alfred Vitalis Öberg

Frans Alfred Vitalis Öberg

januari 20 Av Joakim Berndes

I helgen som var åkte jag och min familj till Ulricehamn för att vara med på lilla Majkens dop. Min svägerska och hennes blivande man (mamma & pappa till Majken) är så ljuvliga människor och det märks på Majken som njuter till fullo i deras sällskap. Hon ler så gott och hänger gärna i deras famn. Sitta i babysittern är ju inte riktigt lika skönt som deras närhet och värme.

Eftersom jag tänkte ta några bilder innan och under dopet så tog jag med mig stora fotoväskan med ett Canon EOS 6D hus och några gluggar (fast 14, 50, 85mm plus 24-105 och 70-200mm) lite små plock så som min Canon Powershot G7 X, litet stativ till G7X:an, en Canon 480 EX II blixt, gråkort och colorchecker. Bara lite smått typ för några bilder i kyrkan. Men eftersom vi inte skulle vara så många och jag älskar mina små enkla Elinchrom RX One så tog jag med två av dem också med och stativ och paraplyer. Och så lite strömkablar och vips så var halva bagage utrymmet halverat efter att jag slängt in barnvagnen.

Men fina bilder hoppades jag på att få och plats finns det i vår Toyota Avensis så grejorna fick ligga kvar. I väg åkte vi och hade mycket fin bilresa och kom fram till Ulricehamn på eftermiddagen. Mot kvällen kommer Frans till oss eftersom min fru ska sjunga på dopet och han ska spela gitarr. Det ringer på dörren och in kliver en mycket stilig ung man med en väl ansad mustasch, hatt och stilrena glasögon. På axeln hänger hans gitarr och han presenteras sig och jag nästan flyger på honom med kommentaren:

Dig vill jag plåta!

Han skrattar och blir smickrad och säger att det går så klart bra. Härligt tänker jag och min fru delar mina känslor angående Frans, Han har en look. En stilig, fotogenisk look som måste fångas. Efter det har repat så får jag veta att han är kyrkvaktmästare och har en liten sidosyssla som pilot. Ja han arbetar som pilot, spelar gitarr, köper säckpipa från Tyskland för skojs skull och är den där mannen man vill ha med på middagen för att boosta på skratten en kväll. Frans är en otroligt ödmjuk, trevlig ung man som jag hoppas få fotografera fler gånger i andra miljöer.

Mycket nöje!

// Joakim Berndes