Scandinavianphotographers på Instagram Dag 5

augusti 7 Av Joakim Berndes

Dag 5 inspirerar de som gillar barnfotografering. Inspiration tror jag många behöver i alla olika kreativa yrken. Jag tittar i fototidningar och ofta på Flickr och personliga hemsidor för att få inspiration. När det gäller barnfotografering så tänker jag direkt på några stycken som jag återkommande håller ett öga på.

Pierre Pox http://pox.se har jag följt länge. Crelle http://crelle.se  med många ljusa, vackra svartvita barnbilder. Mycket från hans hemmamiljö och han får alltid fram en fin känsla i bilderna. Kalle Kiander http://kiander.se är magisk i sin serie ”Där Sverige börjar”. Dessa mörka, svartvita bilder ligger mig väldigt varmt om hjärtat. Och missa inte @mariez på Instagram https://instagram.com/mariez. Hennes barnbilder med snöbär och kvistar, dom är helt ljuvliga att beskåda. Så låt dig inspireras av dessa och mänga andra som kommer att administrera Scandinavianphotographers kontot efter mig.

Vem/vilka inspirerar dig i ditt fotograferande? Lämna gärna en kommentar.

Mycket nöje!

// Joakim Berndes

I början av sommaren blev jag tillfrågad av Scandinavian Photo om jag ville administrera deras nya Instagramkonto @scandinavianphotographers under vecka 32. Svaret var enkelt, och jag kände mig ärad över att jag skulle få dela med mig av mitt arbete och många andra bilder som jag tagit genom åren. Följ gärna det kontot för att bli inspirerad av andra fotografer framöver.