Fotosession med Erik Toro

november 6 Av Joakim Berndes

Att ge människor i nöd stöd och hjälp är en självklarhet för mig. Så när Erik Toro kontaktade mig och behövde ett omslag till sin nya singel så var det bara ett svar jag hade i huvudet; Ja, självklart! Erik är en grym artist och har många strängar på sin lyra. ”Unga Artister Mot Rasister” bland annat är ett av hans projekt som jag tycker ni ska kolla upp. Att göra en singel till förmån för UNHCR som stödjer människor på flykt är hans senaste projekt.

Singeln ”Fly” handlar om mobbning och  vi letade reda på en skolgård i Stockholm via satellitkartor på Google för att hitta en gård med vita ränder och klassiska gårds prylar som basketkorg, bänkar, bord och en klassisk skolentré. Det sista sakerna hade vi tur att hitta på plats men från vyn passade Högalidsskolan på Södermalm perfekt. Efter cirka mindre än en timme hade vi bra med bilder och olika varianter som vi var nöjd med. Nedan ser ni de två sista bilderna som jag jobbade lite extra med.

 

Erik-toro-fly

Här är det färdiga omslaget som är tagen med Canon EOS 6D och Canon EF 35mm f/2,0
ISO 50
f/2,0
1/250sek
Efterbearbetning i Lightroom CC och Photoshop CC.

Mycket nöje!

// Joakim Berndes

 

Så här skriver Erik själv på Facebook om sin nya singel.

Support our ”Refugees Welcome” Concert tonight by listening to our new single FLY, now available on Spotify. Proceeds go to support Children effected by the crisis through UNHCR. https://open.spotify.com/track/7yhoka8mo9adPTdCZwvYpD

Special thanks to the production team Sebastian Oscarson Måns Östberg Östberg and mastering master Björn Engelmann. Special thanks also to people who joined the recording like Thobias Thorwid Beatrice Stefansdotter Emil Qvarnström Evan Graham Karl Noremo Leah Harris Lovisa Elenäs Helena Maria Leijon Eriksson Tensta Strings Anders Blom Jerry Adbo and also the team that will perform it tomorrow Jesper Nyrelius Johan Öberg Fia Hammarström Anton Pekka Sillanpää Deihim David Svantesson Maria Höglander and hopefully Victoria Björling if she can make it. Special thanks also to Joakim Berndes for the awesome photography, and Christian Nordenström & Åke Bjurström Privat for believing in the song and dancing with me. Soon we will continue recording the music video with even more people involved like Daniel Aragay. An amazing project and group of people involved.