Skip to content

Magical sunset at Stendörren

Det var magiskt ute vid Stendörren i lördags. Så rogivande och underbart att få ligga på isen med lite vind i ansiktet och ställa in kameran och fånga detta. Stendörren är verkligen en av mina favoritplatser att fotografera på.

Samtliga bilder är tagna med tre olika exponeringar och sedan sammanfogade i Adobe Lightroom CC med så kallad HDR-teknik (High Dynamic Range) för att lyfta fram bilderna så nära som möjligt som ögat uppfattar verkligheten.
Exponeringskompensationen ställer jag [ -3, 0, +3 ] som standard när jag fotograferar HDR vilket jag ofta gör när jag fotograferar natur.

Dessa bilder är tagna med min Canon EOS 6D och ett Canon EF 24-105 f/4,0 L IS med ett cirkulärt polarisationsfilter från B+W. Samtliga produktlänkar går till Scandinavian Photo.

Mycket nöje mina vänner!
// Joakim

Dela här Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on TumblrShare on Google+

One Comment

  1. I see you have all the sun over in England, it is colod and rainy here, still. It is ok you can keep it for the whole summer, hehehheh.I think you love the 70s because they love you back.You really are the best image of an era.XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *