Magical sunset at Stendörren

januari 18 Av Joakim Berndes

Det var magiskt ute vid Stendörren i lördags. Så rogivande och underbart att få ligga på isen med lite vind i ansiktet och ställa in kameran och fånga detta. Stendörren är verkligen en av mina favoritplatser att fotografera på.

Samtliga bilder är tagna med tre olika exponeringar och sedan sammanfogade i Adobe Lightroom CC med så kallad HDR-teknik (High Dynamic Range) för att lyfta fram bilderna så nära som möjligt som ögat uppfattar verkligheten.
Exponeringskompensationen ställer jag [ -3, 0, +3 ] som standard när jag fotograferar HDR vilket jag ofta gör när jag fotograferar natur.

Dessa bilder är tagna med min Canon EOS 6D och ett Canon EF 24-105 f/4,0 L IS med ett cirkulärt polarisationsfilter från B+W. Samtliga produktlänkar går till Scandinavian Photo.

Mycket nöje mina vänner!
// Joakim