I måndags åkte jag ner till Linköping med en reporter från Vägen UT för att fotografera Maria Moraes inför ett reportage till tidningen. Jag tog med mig min Röde  mikrofon och tänkte att den kanske kommer till användning om vi filmar lite. Jag brukar inte filma, är väldigt trygg med foto och video känns stort och komplicerat men det blev lite film och några bilder. När jag var tillbaka på kontoret på tisdag morgon började jag titta på materialet och satte ihop en teaser på 1 minut.

Så här i efterhand så förstår jag varför många fotografer går över och filmar också. Det är riktigt roligt men tidskrävande. Tror det mest beror på okunskap och att jag fick gå igenom 10 minuter råmaterial som jag kanske hoppat över om jag haft mer erfarenhet. Redigeringen av filmklippen gjorde jag i iMovie, det var enkelt och smidigt. Gjorde en liten vinjett också i Garageband. Här kommer både några bilder och den färdiga filmen.

Mycket nöje!

Utrustning:
Canon EOS 6D
Canon EF 24-105 f/4,0 L IS
Videoredigering: iMovie
Vinjettmusik: Garageband

Maria Moraes – En Askungesaga

Maria Moraes – En Askungesaga from RIKS KRIS on Vimeo.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.