Körsbärsblommorna i Kungsträdgården

april 22 Av Joakim Berndes

Äntligen har det börjat hända saker i Kungsträdgården. Senare i år än tidigare men det är väldigt kallt på nätterna fortfarande så jag är inte förvånad. Nu har blomningen av körsbärsblommorna börjat. Dock i liten skala men till veckan så kommer säkert det vara full blomning i hela Kungsträdgården.

Detta är fenomen utöver det vanliga. Det vallfärdar nästan människor under dagen som vill fotografera det rosa skådespelet. Körsbärsblommorna har blivit enormt populära och jag tror att det beror på våra mobiltelefoner, smartphones, och bildkvalitén i dessa som gör att det blir roligare att fotografera dem. Sen är det så klart många som vill ha en snygg selfie till våren och många tar om och tar om för att få den perfekta bilden.

Jag älskar att titta på alla människor som fotografera körsbärsblommorna. Jag tar kanske 3-4 bilder på blommorna sen är resten på alla andra som befinner sig under den rosa himlen som blir i gångarna. Här kommer lite blandade körsbärsblommor/mobiler/selfie bilder från idag.

Mycket nöje!

// Joakim Berndes

Utrustning: Canon EOS 6D och Tamron AF 70-200/2,8 SP Di VC USD